Laden Evenementen
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SqEME Proeverij – Lean en SqEME

20 april 2016 @ 15:00 - 18:00

- Gratis
foto-proeverij

Op woensdagmiddag 20 april organiseren wij weer een SqEME-proeverij. Dit keer ‘in huis’ bij de SqEME-partner OGD ict-diensten te Delft. U kunt kennismaken met de SqEME-methodiek en concrete toepassingen hiervan. Tijdens deze informatieve bijeenkomst is er tevens ruimte om uw eigen vraagstuk(ken) te bespreken en in contact te komen met experts uit het SqEME-netwerk. Proef wat SqEME voor u kan betekenen!

Regelmatig wordt de vraag gesteld wat de de overeenkomsten en verschillen zijn tussen ‘Lean’ en ‘SqEME’? Waar zit de overlap? Waar zitten de verschillen? En wellicht nog belangrijker, waar vullen ze elkaar aan? Tijdens deze proeverij kijken we naar de principes waarop de methodieken zijn gebaseerd en welke ’tools’ worden ingezet om continu verbeteren echt vorm te geven. Na een korte inleiding over beide methodieken gaan we op zoek naar de antwoorden op bovenstaande vragen. Natuurlijk zijn we ook erg geïnteresseerd in uw ervaring en uw vragen hierover. Massimo Schutte (Lean Six Sigma Black Belt) en  René van Velzen (SqEME) zetten de kernpunten van de methodieken uiteen. O.l.v. David Ruting (SqEME) kijken we daarna naar de verbindende elementen in de methodieken.

Proeverij 20 april 2016

Verder is vanuit SqEME het initiatief genomen om een hand-out te maken over het werken met de SqEME-Methodiek. Het doel is om studenten en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met het gedachtegoed achter SqEME. Ook hierin zal uitvoerig aandacht worden besteed aan de aansluiting van SqEME bij andere methodieken, maar vooral ook praktische toepassingen. Arthur Duijzers (SqEME) zal u tijdens de bijeenkomst meenemen in de mogelijke opzet van deze hand-out. We zijn benieuwd of ook uw ervaringen hierin een plek kunnen krijgen, “The wisdom of the crowd”.

Vraag en aanbod

Tijdens deze bijeenkomst is tevens voldoende ruimte om kennis te maken met actieve gebruikers van SqEME. Met welke vragen zit u? Wellicht ligt ergens een match om u verder te helpen.

Het programma ziet er als volgt uit:

14:45 – Ontvangst
15:00 – Opening bijeenkomst / introductie OGD
15:20 – Lean en SqEME nader bekeken
16:50 – Hand-out – SqEME op maat!
17:30 – Vraag en aanbod met een drankje
18:30 – Afsluiting

Gegevens

Datum:
20 april 2016
Tijd:
15:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Organisator

SqEME
E-mail
info@sqeme.org

Locatie

OGD
Rotterdamseweg 380
Delft, 2629 HG Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
20 april 2016
Tijd:
15:00 - 18:00
Kosten:
Gratis

Organisator

SqEME
E-mail
info@sqeme.org

Locatie

OGD
Rotterdamseweg 380
Delft, 2629 HG Nederland
+ Google Maps