foto-denken-in-processen

 

Training SqEME procesmodelleren

De Training SqEME Procesmodelleren is een praktische training, waarin de deelnemers op een consistente, uniforme en overzichtelijke manier processen leren modelleren. De tekenconventies volgens de SqEME-methodiek dienen hiervoor als basis. In de training wordt geoefend met praktijkgerichte cases, die eventueel door cursisten zelf worden ingebracht. De cursus biedt de deelnemers voldoende bagage om zelf aan de slag te gaan met procesmodelleren.

afbeelding-kroketpoortjes

Doelgroep
De training is bestemd voor medewerkers die zich bezig houden of gaan houden met het in  kaart brengen van werkprocessen. Dit kan zijn in het kader van een accreditatie, een (ISO) certificeringstraject of een reorganisatie. Voorkennis  van procesmodellering en kwaliteitsmanagement is handig maar niet noodzakelijk.

Opzet van de training
De deelnemers leren procesbeschrijvingen te maken, door gebruik te maken van de tekenconventies binnen de SqEME-methodiek. Het is een praktische training, waarin veel geoefend wordt met praktijkgerichte cases. Voorbeelden uit de werksituatie van de deelnemers worden hierbij vaak als uitgangspunt genomen. Tijdens de training wordt ook ingegaan op de gangbare software oplossingen voor het vastleggen van bedrijfsprocessen en de mogelijkheid om de SqEME tekenconventies daarin toe te passen.

SqEME
resultaatgebiedDe kracht van SqEME zit in de eenvoud. Er wordt een beperkt aantal tekens gebruikt en door het aanbrengen van verschillende detailniveau’s blijft het geheel overzichtelijk. Heldere schema’s en eenduidige conventies besparen veel tijd bij het uitwerken en bevorderen de samenwerking tussen betrokkenen, die mogelijk van verschillende afdelingen komen. De gelaagdheid van het model maakt het mogelijk om op verschillende abstractieniveau’s binnen de organisatie te communiceren.

De Training SqEME Procesmodelleren vormt een goede basis voor de vervolgtraining SqEME Procesmanagement, waar dieper wordt ingegaan op het benaderen van managementvraagstukken.

Programma
De training wordt  gegeven in één dag, met een ochtend en een middagsessie en een geheel verzorgde lunch. In de ochtend wordt begonnen met een uitleg over de SqEME methode, waarna er afwisselend in groepjes gewerkt wordt en de resultaten centraal worden besproken.

Trainers
De training wordt verzorgd door ervaren trainers, gekwalificeerd door SqEME.

Certificaat
De deelnemers ontvangen bij de afsluiting een officieel SqEME Certificaat van deelname.

Deelnemen
Kijk in de agenda voor de data en locatie van deze training (open inschrijving).
Deze training kan ook ‘incompany’ worden verzorgd waarbij op organisatie-specifieke vraagstukken kan worden ingegaan. Neem over de mogelijkheden contact met ons op.

 

basismodel-bedrijfsvoeringsmodel